søndag den 8. juni 2008

Dykning og maya

Hallo hallo
Saa er vi allerede naaet Guatemala. Det blev ikke til mange dage i Honduras, vi havde paa forhaand bestemt at det ikke var det land vi ville bruge mest tid paa, saa vi valgte de to, for os, vigtigste hot-spots og kastede os videre med vores efterhaanden kamptunge backpacks. Det ene spot var Utila, en del af Bay Islands nord for Honduras Caribiske kyst. Oeen er et turisthelvede, udelukkende med dykkercentre og restauranter, men har dog stadig lidt oe-charme. Vi var dog indstillede paa det foer vi kom dertil, saa vi noed bare vandet og det meget tilbagelaenede dagdriveri. Vi fik snorklet nogle helt fantastiske steder og jeg fik dykket en haandfuld rigtig gode dyk, blandt andet paa en slidt coaster der sank under en orkan i '98. Der var selvfoelgelig masser af undervandsliv og vilde koraller. Faktisk er det en del af verdens andet stoerste rev, naest efter Great Barrier i Australien. Signe blev til sidst lidt traet af alle noerderne som ikke lavede andet, selvom hun proevede at saette sig ind i kulturen.
Vi havde endnu en naesten tolvtimers transportdag inden vi naaede vores andet spot Copan Ruinas, en rigtig hyggelig lille by i bjergene lige ved graensen til Guatemala. Udover at vaere et frodigt og charmerende sted med brostensbelagte straeder, lave huse med roede tegl, friskt frugt og groent og dejlige mejeriprodukter, er den store atraktion de gamle maya-ruiner, engang center for en by med ikke mindre end 20.000 maya-indianere. Vi tog alene derop om morgenen lige da nationalparken aabnede og havde naesten hele omraadet for os selv den foerste time, inden turistbusserne vaeltede ind. Det var fantastisk, med en lav sol der kastede dramatiske og sceneriske skygger, noed vi tanken om hvordan indbyggerne engang myldrede frem og tilbage mellem de store templer og skulpturer. Ruin-omraadet er det sydligste af alle maya-bebyggelser og regnes for at vaere mayakulturens svar paa Paris (hva daelen det saa betyder?). Ihvertfald er det stedet hvor de fleste og smukkeste skulpturer blev fremstillet under mayakonger som '18 rabbit', 'smoke jaguar', 'smoke monkey' og 'first dawn' (Ja det var deres navne...!??).
Fra Copan tog vi videre over graensen til Antigua, den tidligere hovedstad i Guatemala. En friseret men smuk by en time fra Guatemala City. Her moedtes vi med Malte og hans kaereste Maria, som bor i Guatemala City og som vi egentlig ikke kender, men som vi har faaet kontakt med gennem Anders, en ven i DK. De har vaeret en dejlig informationskilde og er helt sikkert medvirkende til at goere vores tur mere interessant her i landet. Ihvertfald har de flere kontakter og gode ideer som vi vil udnytte saa meget som muligt.
I morgen slapper vi af og saa gaar turen ellers videre mod enten Lago Atitlan i vest eller Semuc Champey i nord. Maalet bestemmes lige om lidt i plenum.

Hej for nu.
Kh Signe og Magnus

1 kommentar:

Anonym sagde ...

11.06.2008 kl 21.14. Hej I to. Nå Signe - så kom I til COPAN, som vi to ikke nåede, da vi var i Guatemala. Efter jeres billeder har I endnu mere i vente i Tikal i det nordlige Guatemala. På grund af regn og manglende fly-muligheder kørte vi over Palenqe (Som i skal se) nord om Guatemala til Cancun og derfra nord ind i Belize - og fra grænen ind i Guatemala til Tiakl (og retur samme vej. Stor oplevelse. Jeg skal love for, at i får oplevet og set noget. Vi glæder os til vi mødes - måske hernede i Juli. Endnu en gang tillykke med 17.6.K+K