onsdag den 18. juni 2008

Guatemala rapido

Hej med jer
Puha...vi har haft lidt travlt med at se det hele her i guatemala! Vi valgte at tage til Semuc Champey foerst. Et naturomraade/nationalpark, med en 300 meter lang kalkstensbro, hvorunder et vandfald loeber (se evt. billede nedenfor). Vi boede paa et fantastisk sted lige ned til floden i smaa traehytter med tag flettet af palmeblade. Den foerste aften havnede vi desvaerre paa loftet af en af disse uden doer, men med myg! Naeste dag kunne vi rykke til egen superfin lille hytte...
Vi hoppede paa en arrangeret tur rundt i omraadet ogvar ikke helt klar over hvad denne indeholdt, men fandt hurtigt ud af, at den indeholdt en hel del adventure/action. Vi startede med at svinge os i en hoej gynge ud over floden, hvorfra vi hoppede i det dejligt koelige vand. Derefter blev vi alle udstyret med stearinlys og sendt ind i "the caves", som var meget sorte huler fyldt med koldt og dybt vand. Vi svoemmede rundt derinde i moerket op og ned ad smaa vandfald og sammen med baskende flagermus i smaa to timer...brrrr, meget koldt til sidst!
Vel ude i solen igen, blev vi udstyret med "tubes" (daek til at flyde i) og tubede ned ad floden til en meget hoej bro, hvorfra vi sprang i vandet og tubede videre.
Saa madpakker (se billede) og tur til selve nationalparken med den lange kalkstensbro. Her hikede vi til smukt hoejt udsigtspunkt (se billede) og ned igen til en skoen dukkert i de mange pools fyldt med krystalklart vand. Sidste udfordring var en klatretur af en rebstige ned gennem et vandfald og ind under det. Desvaerre endte eventyret brat her, da Signe knaldede sit hovede ind i en stalakit/eller -mit inde under vandfaldet og bloedte og blev meget forskraekket. det var heldigvis ikke slemt, saa hun kunne kravle meget shaky op gennem vandfaldet til sikker grund og komme hjem og forsoege at stoppe bloedningen, der bare blev ved og ved (maaske sidder der stadig lidt cykelstyrtsefterveer i hende!?). Ingen men og hyggelig middag med folk fra hele verdenen om aftenen.
Dagen efter var tiltraengt slappedag ved floden og naeste dag var shuttlebus tilbage til Antiqua.
For ligssom at faa koert minimum 4 timer i bus hver dag, besluttede vi at se den MEGET aktive vulkan udenfor Antiqua dagen efter :-) Dette var en oplevelse ud over det normale. meget surrealistisk at staa 3 meter fra flydende lava, at smelte saalerne paa sine sko, at vide at udover den lavastroem der er synlig foran os, er der ogsaa lave der flyder 2 meter under hele det omraade du kravler rundt paa. Ikke noget med at glide og stikke et ben i et hul! Vi blev enige om at hvis vi overlevede dette, ville vi aldrig goere noget farligt igen!
Samme dag fortsatte vi i shuttlebus til Lago de Atitlan, der er en smuk smuk soe her i Guatemala. Her tilbragte vi tre dages tid. Den ene var Signes foedselsdag, som vi forsoegte at fejre paa et dejligt hotel med skoen udsigt og rene rum... Middagen var familystyle, hvilket indebaerer at man sidder sammen alle dem der bor paa stedet og snakker om hvor man har vaeret, hvor man er fra og hvor man skal hen...et koncept der er mange steder her og normalt rigtig hyggeligt, men ikke lige det vi var i humoer til. Magnus fik lov at faa en bakke med mad med op paa vaerelset og saa hyggede vi os solo deroppe. Dejligt!!
Idag er vi saa tilbage i Antiqua, hvorfra vi imorgen tager til Guatemala city for at bo et par dage hos vores danske ven Malthe. det skal nok blive sjovt.
Vi slutter herfra. Computertiden er ovre.
Haaber I alle nyder liver i DK. Nu er der slet ikke saa laenge til vi skal hjem. Underligt og DEJLIGT.

Mange knus fra os to med utroligt tunge backpacks...

Glemte lige at skrive at vi en af dagene ogsaa besoegte Centralamerikas stoerste Mayamarked, derfor er taskerne nu vokste en hel del i tyngde og stoerrelse!

2 kommentarer:

Benedicte sagde ...

Her er det vist på sin plads: Svedige oplevelser! Og godt at Signe åbenbart er så "tykpandet" :-D, men det var da en grim forskrækkelse.
Vi glæder os til at kigge i de velspækkede rygsække når I kommer hjem, men ikke mindst TIL I kommer hjem. Knus fra far og mor i Kregme

Anonym sagde ...

Den oplevelse med stalaktitten har vi af ukendte årsager ikke set før selvom vi nu er nået frem til den 26.06.2008 kl.2155. K+K