fredag den 16. maj 2008

Adios Costa Rica, hasta luego...

Hej med jer
Saa faar i lige en lille skriftlig en fra vores sidste dag i Costa Rica...Forhaabentlig, for det ser ikke saa godt ud med strejkerne i Nicaragua! Vi har koebt busbilletter til imorgen tidlig til graensen og haaber saa paa at kunne tage direkte derfra med baad (da det er det eneste transportmiddel der "koerer") til vulkanoeen Isla de Ometepe. Vi havde virkelig glaedet os til Nicaragua, saa vi naegter at droppe det! Har talt med en masse andre rejsende, der netop er kommet derfra, som siger at turistbusserne vist stadig koerer. Det bliver jo saa bare det dyrere og fyldt med omveje uden om blokader m.v., men saadan er det vist bare. Vi har dog begraenset vores sights til noget der ikke indebaerer de stoerre byer, da det fraraades at rejse dertil. Nicaraguas ambassade i DK og udenrigsministeriet var vist sidst ved deres computere i 2007, saa der er intet at finde om noget af alt dette der! Vi tager det som et godt tegn. Intet nyt er godt nyt ik??!
Vi har haft det skoent her i CR. Det har vaeret meget anderledes at rejse her end i Cuba. I Cuba var vi virkelig lokale med de lokale og her har vi vaeret backpackere med backpackerne! Vi har rejst rundt med et par fra USA og en fyr fra Israel i en lille uges tid. Meget hyggeligt (og god traening af vores gebrokne engelsk, som nu er blevet fyldt med udtryk som "you guys", "oh my god" og "like"!!)
Lidt af vores oplevelser kan I se ud fra billederne nedenfor.
Hvad I ikke kan se er den havskilpadde, vi saa laegge aeg midt om natten paa stranden i Tortuguero nationalpark, hvor helt utroligt VARMT her til tider er. Vi havde en dag hvor vi lidt for meget mindedes byen Qonqing i Kina, der var en af de saakaldte "tre ovne". Naar saadanne dage opstaar, slaar Signe ud over hele kroppen af bare varme. Men somregel er her omkring de 30 grader og det er helt skoent, det hyggelige marked vi var paa her i San Jose i dag, alle de skoere og skoenne dyr vi ser undervejs paa rejsen (der er serioest nogle maerkelige fugle i dette her land...), kakerlakkerne (isaer den i Signes toilettaske, som hun har rejst rundt med), alle de ris og boenner vi faar serveret, de laaange busture (hvor vi holder godt fast i vores tasker og foersoeger at kigge paa bagageopbevaringen i bunden af bussen hver gang den stopper og folk myldrer ind og ud), alle de andre rejsende vi moeder, alle de kryds og tvaerser Signe loeser (tak toeser, det var en god gave), hvor meget vi har vandret rundt i junglen og hvordan lydene er der, hvor meget vi ville give for en rugbroedsmad, hvor venlige folk er i dette land og hvor meget de alligevel et sted har den samme mentalitet som cubanerne, hvor meget kraft der er i Stillehavet (saa meget saa det naermest er umuligt at staa paa benene i vandet) og hvor FEDT vi lige har set at Roskilde festival programmet er...god tur til jer derhjemme! Det ville vi rimelig gerne vaere med til, men det kan vi ikke naa!! Vi tager jazzfestival istedet. I maa altsaa lige holde godt fast i det der gode vejr derhjemme til sommerferien ik??! osv osv...
Naa slut for nu, nu skal der pakkes til den tidlige 7-timers bustur imorgen (hvor vi igen ikke kan sidde ved siden af hinanden!! Haaber costaricanerne er lidt mere velvillige til at skifte plads end europaeerne var i flyet til Cuba!!!)
Vi savner jer. Haaber I har det dejligt.
Mange knus fra os...

1 kommentar:

Anonym sagde ...

Hej Signe og Magnus.
Nu har jeg langt om længe fået taget mig sammen. Med det eventyr, er det da helt fantastisk.
Fortsat rigtig god tur

kærlig hilsen fra os alle i Århus